"Denne uddannelse er klart den bedste i Danmark. Vil anbefale alle der ønsker, at blive hypnoterapeut, at blive det her hos Karen.

Niveauet er i verdensklasse og du bliver mega dygtig"

- Winnie Elmholdt Storm

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af mere end 5 anmeldelser på​ Facebook

​Regler for RAB, MOMS fritagelse og hvad du behøver at vide herom!

Inden vi bevæger os ud i dette felt - så spørg først dig selv:

Hvorfor er det egentligt lige, at jeg vil tage hypnose uddannelsen?

Er det for at blive suverænt dygtig til at hjælpe mennesker igennem effektive forandringsprocesser?

Eller er det for at sikre dig medlemsskab af RAB eller at blive momsfritaget?

Lad mig lige starte med at understrege, at medlemsskab af RAB og/eller momsfritagelse på ingen måde garaneterer dig succesmed hverken klienter eller det at drive en hypnose virksomhed. ​

Desværre ser det ud til, at der er gået inflation i at reklamere med disse ting længe inden de egentlige fordele ved at tage en bestemt hypnose uddannelse er forklaret. Dette er i sig selv en rød lampe på, at indholdet åbenbart er så skrøbeligt, at andre fordele må hives frem som salgsargumenter.

Faktum er, at der er et hav af hypnoterapeuter og andre alternative behandlere derude, som har både RAB godkendelse og momsfritagelse og stadig kæmper for at få tingene til at hænge sammen.

Så træk vejret og fokusér i første omgang på indholdet af den hypnose uddannelse, som du påtænker at investere dig selv, din tid og dine penge i!

Inden jeg fortsætter, så vil jeg lige understrege, at du selvfølgelig kan bruge alle dine lektioner fra Westh Hypnose Uddannelse i din eventuelle ansøgning om RAB medlemsskab og/eller momsfritagelse

Indtil d.d. har alle de hypnoterapeuter, som har taget deres lektionsdokumentation fra Westh Hypnose med i deres ansøgning om Momsfritagelse fået deres ansøgning godkendt og er i dag momsfritagede. 

REGLERNE FOR MOMSFRITAGELSE:

(Læs SKAT´s vejledning her)

De eneste krav der stilles er,  at du opfylder kravene til det psykoterapeutisk område indenfor alternativ behandling:

1/ Du skal have en teoretisk uddannelse inden for hypnosefaget.
2/ Du skal have været i egenterapi og indgået i et supervisionsforløb.
3/ Samlet skal du dokumentere minimum 660 lektioner, bestående af 250 lektioners hypnoseuddannelse, anden relevant uddannelse og egenterapi.

Du skal kunne dokumentere disse 660 lektioner (1 lektion = 45 minutter) til SKAT, som så behandler din individuelle ansøgning og træffer beslutning om, hvorvidt du kan blive afgørelse momsfritaget indenfor hypnosefaget.

Momsfritagelse kan kun anvendes hvis du opfylder begge disse krav om at

1/Behandlingen er momsfritaget (se SKATs vejledning)

2/ Du er momsfritaget til den pågældende behandlingsform.

Når du ikke betale MOMS skal du i stedet betale lønssum.

Momsfritagelse giver ikke automatisk adgang til RAB godkendelse.

Det er to forskellige ting og to forskellige steder du skal ansøge.


REGLERNE FOR RAB GODKENDELSE:

For alle gælder det, at man skal kunne dokumentere 660 timer fordelt som følger

- 250 timer i Hypnosefaget
- 50 timer Psykologi
- 50 i Anden Alternativ Behandlingsform
- 10 timers Klinikvejledning
- 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære

RAB godkendelse giver ikke automatisk adgang til MOMS fritagelse.

Det er to forskellige ting og to forskellige steder du skal ansøge. 

Dine klienter får ikke offentligt tilskud, fordi du er RAB godkendt.

Som de nuværende regler er i dag, skal du altså bruge rigtig mange penge og rigtigt meget tid på at uddanne dig i fag, som egentligt hører til det fysiologiske behandlingsområde. Og som alle anndre steder i verdenslet ikke er hverken krav eller inde i overvejelse.

Hvis du allerede har disse fag fra tidligere uddannelse og er interesseret i RAB gpdkendelse, så kan jeg kun anbefale, at du kontakter RAB og hører om de vil godkende disse i din ansøgning.

Hvis ikke, så kan jeg på nuværende tidspunkt IKKE anbefale, at du bruger din energi, din tid og dine ressourcer på at blive RAB godkendt. Ganske enkelt fordi der ikke er belæg for, at det vil gøre dig til en bedre hypnoterapeut!


Jeg er udemærket klar over, at du hos de forskellige hypnose skoler vil møde meget forskellige meninger omkring, hvordan reglerne skal forståes og tolkes. Her er det min oplevelse, at to faktorer har stor indflydelse:

1/ Faglige argumenter og interesser.
Den hypnose retning og det hypnose system man har valgt at arbejde efter præger selvfølgelig ens holdning til, hvilket grundlag man synes RAB og momsfritagelse skal gives på. Det er desværre min oplevelse, at det er rigtigt svært at nå til fælles fodslag her.


Kernen af dette problem er for mig at se vores forskellige grundforståelser af, hvad hypnose helt præcis er. Vores definitioner og begrebsverdener. Læs mere HER

2/ Egen økonomiske interesser for skolerne.
Det ville være skønt, hvis jeg bare sådan Straight Out kunne sige, at det ikke har påvirkning. Men hvis du lige giver dig selv tid til at lave en ekstra Google søgning, så vil du meget hurtigt finde ud af, at der er et sammenfald af interesser på de hypnose skoler, som kraftigt anbefaler f.eks. RAB og de kurser de udbyder og stillinger de varetager ud over at drive deres hypnose skoler.

​Firmainformation

Westh Hypnose & Hypnoterapi

CVR: 30447964

adresseinformation

Kursuscenter "Få Det Bedre"

Bønstrupvej 11, 6580 Vamdrup

Find vej med Google Map

​© Copyright på tekst og billeder